• 20180419_170248.jpg
 • 20180419_170426.jpg
 • bibliotheek.jpg
 • Glazenwand.jpg
 • kompas.jpg
 • OCC_6152.jpg
 • OCC_6215.jpg
 • opening-meditation-centre-2018--138.jpg
 • opening-meditation-centre-2018--141.jpg
 • opening-meditation-centre-2018--397.jpg
 • SCH_12.jpg
 • SCH_32.jpg
 • symbolen.jpg

 

Wij zoeken enthousiaste mensen om mee te werken in het Stiltecentrum.


Het Stiltecentrum (Meditation Centre) op Schiphol is 24 uur per dag open. Op dagen door de week zijn de vrijwilligers aanwezig tijdens kantooruren. In  de weekeinden of op feestdagen is er een vrijwilliger aanwezig tussen 10 en 14 uur. Iedere vrijwilliger wordt geacht volledig deel te nemen in het rooster dat 7 dagen per week omvat en dan één dagdeel per veertien dagen te verzorgen.


De vrijwilligers krijgen hun reiskosten vergoed tot een maximum van €13.50 per dienst. Het is daarom ook belangrijk dat u in de buurt van Schiphol woont.

De taak van de vrijwilligers is ervoor te zorgen dat het Stiltecentrum voor de passagiers een aangename plaats is om in rust te verblijven. Dit betekent dat u tijdens uw dienst beschikbaar bent voor de mensen die het centrum bezoeken.
Veelal zult u de bezoekers hun gang laten gaan. Soms kunt u een kopje thee of koffie aanbieden. Een belangrijke taak is aandacht te besteden aan de passagiers met uiteenlopende geloofsovertuigingen en daarbij toezien op het juiste gebruik van het Stiltecentrum. Soms wil een bezoeker zijn of haar verhaal kwijt en zoekt bij u een luisterend oor. Gemiddeld komen er 120 bezoekers per dag. Er kunnen echter ook tijden zijn dat het stil is.


Wij vragen van u een open en oecumenische instelling ten aanzien van kerk en spiritualiteit, een goede beheersing van de moderne talen en sociale vaardigheden.
De luchthaven pastores werken nieuwe vrijwilligers in en begeleiden hen daarna als groep en individueel.
De inwerkperiode neemt tijd en energie in beslag, zowel van u als van ons. Daarom vragen wij van u dat u zich in ieder geval twee jaar beschikbaar stelt.

Als u zich aangetrokken voelt tot deze uitdagende taak, vult u dan het formulier via de link FORMULIER in.


Toetreding tot de groep vrijwilligers vindt in de regel plaats na een aantal gesprekken en na een paar keer onder begeleiding meedraaien in het Stiltecentrum.
Bij de procedure hoort ook een antecedentenonderzoek door het Ministerie van Binnenlandse zaken en de Koninklijke Marechaussee, omdat u werkzaam zult zijn in het beschermde gebied (air side).
In ieder geval krijgt u een reactie van ons.


Met vriendelijke groet,
Namens het Luchthavenpastoraat.
Marieke Meiring-Snijder, Gerard Timmermans en Mark Hafkenscheid.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Artikel tijdschrift Geestelijke Verzorging

Het tijdschrift "Geestelijke Verzorging" publiceerde in in het voorjaar 2020 een artikel over het werk van de geestelijke verzorging op Schiphol. Klik hier om dit...

Lees meer

Informatie Vrijwilliger/Vrijwilligster

  Wij zoeken enthousiaste mensen om mee te werken in het Stiltecentrum. Het Stiltecentrum (Meditation Centre) op Schiphol is 24 uur per dag open. Op dagen door...

Lees meer

Presentie van de pastor

Vind hieronder het overzicht van presentaties:   11 augustus 2020 Leusden 9 september 2020 Capelle aan den IJssel 15 september 2020 Schoonhoven   Vind hieronder de kerkdiensten:   19 juli 10.00 Monnickendam 9 augustus 10.00...

Lees meer

Blad AdRem over het Luchthavenpastoraat op Schiphol

Het Remonstrants dagblad "AdRem" heeft in de uitgave van juli-augustus 2018 een artikel geplaatst over het Luchthavenpastoraat op Schiphol. Vrijwilliger Pim Zoutendijk en pastor Mariek...

Lees meer

"De Nieuwe Koers" over het Luchthavenpastoraat

Blad "De Nieuwe Koers" publiceerde in januari 2018 een artikel over de medewerkers en werkzaamheden van het Luchthavenpastoraat. Klik hier om dit artikel te openen.

Lees meer